EM i Amsterdam och SM i Sollentuna

Det var länge sedan sist, men så här i slutet av året så kommer här en sammanfattning av EM och SM.

Det är alltid lika roligt att åka på mästerskap, EM i Amsterdam var mitt fjärde raka EM. Vårt stafettlag på 4x100 m hade kvalat in och dessutom så hade jag individuellt klarat kvalgränserna på både 100 meter och 200 meter. Det skulle bli för mycket att springa både stafett och bägge distanserna så jag valde att satsa på 200m individuellt. I försöken på 200m så hade jag bana 3, jag gjorde en helt OK insats i den besvärliga motvinden och tog mig vidare till semifinal. I semifinalen så tog det stopp, det blev tyvärr tuffa förutsättningar igen med bana 2 och den envisa motvinden. Det var bara att bita ihop och ladda om för stafetten.

Stafettlaget bestod av Emil von Barth, Austin Hamilton, jag själv och Johan Wissman på slutsträckan. Då bara 16 lag var kvalificerade så blev det semifinal direkt. Vi noterade 39,37 som inte räckte för att ta oss vidare till finalen, vi slutade på en 11:e plats sammanlagt.
     
SM i Sollentuna i slutet av augusti blev en mycket mer lyckad tillställning för min del. Väderförhållandena under fredagen och lördagen var otroligt bra för att vara så sent på säsongen. Formen var bra så det fanns chans för snabba tider. Jag noterade bra tider i alla mina lopp på 100m - mitt försöksheat vann jag på 10.36w, semifinalen vann jag på 10.33 i godkänd vind. Jag lyckades sedan i finalen försvara mitt guld från 2015 och vann på tiden 10.27w. Jättekul att min träningskompis Stefan Tärnhuvud äntligen var tillbaka efter tuffa skador och tog hem sjätteplatsen.

 Jag och coach Håkan efter 100-metersfinalen

Jag och coach Håkan efter 100-metersfinalen

 

Efter att ha tagit mig vidare från försök och semi på 200m så var det på söndagseftermiddagen dags för final på 200m. Jag disponerade mina krafter bra i loppet och lyckades vinna finalen på 21.09 före träningskompisen Johan Wissman. Det var fantastiskt kul att kunna försvara båda titlarna på 100 meter och 200 meter, det var 45 år sedan någon lyckades försvara en sprintdubbel.

//Tom