Stafett i Genève

 
 

I helgen sprang jag stafett med landslaget i Genève på tävlingen AtletiCAGeneve. Startlistorna innehöll landslag från bl a England, Italien, Brasilien, Hong Kong och Finland.  Vi lyckades få till ett riktigt bra lopp där vi noterade tiden 39,39 och kom totalt på en tredje plats i tävlingen efter Storbritannien och Brasilien. Just nu ligger vi på 10:e plats i Europa med stafettlaget, de 16 främsta lagen får en EM-biljett. Laget bestod av Emil von Barth, Austin Hamilton, jag själv och Johan Wissman.

 
 
 Foto: Daniel Mitchell. Mitchellmedia.ch

Foto: Daniel Mitchell. Mitchellmedia.ch

 

Artikel om tävlingen:

//Tom

Nytt pers på 100m och uttagen till EM i Amsterdam den 6 - 10 juli

Efter en säsongsöppning i italienska Gavardo i slutet på maj (med resultatet 10.27 i +4,4m/s i finalen) så var det på nationaldagen dags för säsongens andra tävling - Skararacet.  Det är alltid lika kul att tävla på Skaras snabba Mondo-banor och trots att jag kommer direkt ifrån en tung träningsperiod så hade jag ändå förhoppningar om att göra bra tider. Skararacet hade lyckats lockat rekordstora startfält med deltagare från Sverige, Norge, Island och Storbritannien - det skulle bli hela 15 försöksheat i 100m män! Väl på plats så visade sig förutsättningarna vara perfekta - sol, värme och medvind.

Försöket gick fantastiskt bra, nytt pers på 10.27 (+1,5) och under EM-kvalgränsen med 11 hundradelar. Jag såg fram i mot finalen och kände det fanns mer att ge. Tyvärr så var finalloppet inte lika bra tekniskt och medvinden lite mindre, men tiden blev ändå riktigt bra och jag vann på 10.30 (+0,8). Det är det tredje snabbaste loppet jag har sprungit i godkänd vind, och även finalloppet var under EM-kvalgränsen som är 10.38.

 

Några timmar senare var det dags för 200 meter där det blev 9 heat.  Med två snabba hundringar i kroppen kände jag mej ända ganska OK. Jag lyckades vinna 200m på 20.87 (+ 0,1) och även den tiden var under EM-kvalgränsen på 200m som är 20.95.

 

Idag blev jag uttagen till EM i Amsterdam den 6-10 juli på både 100m och 200m. Se uttagning

//Tom

Artiklar om Skara och EM-uttagningen:

 
 

Silver och nästpers på inne-SM

I helgen var det inne-SM i Malmö. Där kom jag på en 2:a plats på 60m, trots att jag inte fick till starten varken i försöket eller i finalen. Tiderna blev 6.76 i försöket och 6.70 i finalen (årsbästa och det näst snabbaste loppet jag gjort på 60m).  Nu ställer jag in siktet på utomhussäsongen och påbörjar förberedelserna nu
till helgen.

//Tom

 
 

Med Under Armour på Arena Run

Idag har jag varit ambassadör för Under Armour i samband med Arena Run 2016 som arrangerades på Friends Arena. Arena Run är Nordens första obstacle run inomhus, banan består av 5 km löpning runt om inne i Friends Arena kombinerat med 23 spektakulära hinder på innerplanen. Runt 2000 deltagare och mycket publik, ett jättekul event! Under Armour visade upp sin skomodell Speedform Gemini 2.

//Tom

Grenseger på 60m & pers på 200m!

Det blev en väldigt lyckad helg på Nordenkampen i Växjö. Seger på 60m på tiden 6.72 och personligt rekord på 200m med tiden 21.07. Jag är riktigt nöjd med tiden på 200m eftersom jag inte har sprungit på doserade kurvor sedan 2013 då vi inte har träningsmöjligheter på rundbana i Sundsvall. Förutom att det var pers så visade det sig att min tid på 200m är den sjätte bästa inomhustiden på 200m genom tiderna i Sverige. Några länkar till artiklar om tävlingen:

Nu är jag med på "genom-tiderna"-listorna på 60m och 200 m inomhus samt 100m och 200m utomhus, se länkar nedan till statistiken på Friidrottsförbundets hemsida:

//Tom

 

 

Nordenkampen till helgen!

 

Igår blev jag uttagen till Nordenkampen som går i Växjö nu på lördag den 13 februari. Nordenkampen är en årlig inomhuslandskamp mellan Sverige, Norge, Finland och Danmark/Island. Varje nation startar med två deltagare i varje gren. Jag kommer att springa 60m och 200m.

Tävlingen sänds på SVT från kl. 13.55-15.00, därefter flyttas sändningen till Kunskapskanalen. Tävlingen går också att följa live på SVT Play mellan 13.00-17.45.

//TomTävlingssäsongen 2016 igång

Första tävlingen 2016 är nu avklarad! Efter många träningstimmar under vintern och ett träningsläger i Qatar så var det i lördags äntligen dags för årets första tävling - Göteborg Inomhus. Är rätt nöjd efter 2 lopp som gick på (försök 6.74 och final 6.71). Detta var mitt näst snabbaste lopp inomhus på 60m men det finns en del att jobba på vilket lovar gott inför fortsättningen.

//Tom

 

 

Friidrottsgalan 2015

Igår avrundades min säsong med Friidrottsgalan på Stockholm Waterfront. Priserna för årets prestationer skulle delas ut och jag var nominerad till två priser - Årets prestation på Friidrotts-SM samt Årets prestation på Finnkampen. Prisutdelningen föll väl ut och jag tog hem priset för Årets prestation på Friidrotts-SM. Jättekul att bli uppmärksammad och det ger energi inför säsongen 2016!

Juryns motivering löd:

Konkurrensen om titeln ”Sveriges snabbaste man” kändes ovanligt tuff i år men på plats i Söderhamn var det aldrig något snack. På både 100 och 200 meter var det Tom i spets från start till mål. Och snabbare än de 20.55 Tom noterade på 200 har tidigare bara tre svenskar någonsin sprungit på distansen.

15588.jpg

Inom kort så kommer en sammanfattning av säsongen 2015 här på sidan - håll utkik!

Här är länkar till några artiklar om mitt pris:

//Tom